Piercing Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

10 Şubat 2013 Pazar apk file 0 yorum

Piercing Piercing Yaptırırken Dikkat Edilmesi GerekenlerBody piercing her ne kadar günümüzün modası olarak görülse de aslında bize eski kabilelerden kalma bir adettir. Türkiye’de de Doğu’ da burun hızmaları çok eski zamanlardan beri ve günümüzde de kullanılmaktadır. Afrika ve Asya’da da görülen piercingler genelde güç ya da yetişkin olmanın simgesi olarak kullanılmaktadır. Bizde ki hızma adeti ise aslında nişanlı, evli kadınların bunu göstermek amaçlı taktıkları takılardı geçmişte. Günümüzde ise artık tamamen takı amaçlı kullanılan ve doğru yere takıldığında gerçekten şık duran bu aksesuarı yaptırmak ve bakmak dışarıdan göründüğü kadar kolay değil malesef. Piercingi vücudunuzun hangi kısmına yaptırma kararını vermek bile güç. Eğer hassas bir cildiniz yoksa daha şanslısınız ama yine de mutlaka kızarıklık ve şişlikleri bir süre yaamak zorundasınız maalesef. Yerine karar verdikten sonra yapmanız gereken en önemli şey piercing için uzman bir yer bulmak. Benim önerim titanyum piercing kullanmanızdan yana. Titanyum ilk kullanımda mutlaka tercih edilmeli. Titanyumun içinde vücuda uyumsuz olan nikel madeni yoktur ve bu piercing yaptırdığınız bölgenin kızarma ve şişmesini engellediği gibi kalıcı izlerin de önüne geçer.
Yaptırdıktan sonra dikkat etmeniz gereken şey ise 2 gün boyunca bölgeyi su ile temastan uzak tutmak ve ilk delinmede takılan piercingi bölgenin hassaslığına göre 2 ay çıkarmamak ve mutlaka her gün Biokadin Solüsyon ve Thiocilline Kremi sırayla sürmek.
Dikkat edilmediği takdirde önemli sorunlara yol açılabilecek olan bu etkenleri göz önünde bulundurursanız iki ay sonunda piercinginizi rahatça değiştirebilir ve ömür boyu kullanabilirsiniz.

0 yorum: