Patik Modelleri ve Yapılışı

| 31 Ocak 2013 Perşembe apk file 0 yorum

Kışın hem sıcak tutan hem yumuşak hem de şık bir patik tüm bayanların aradığı şeydir. Eskiden beş şiş ile örülen patikler artık sadece bir tığla basitçe örülebiliyor ve çok da şık modeller ortaya çıkıyor. Patik çoğu zaman her an kullanılabilecek bir eşya olmasının yanı sıra şık da bir hediyedir. Özellikle küçük bebeklere patik yapmak hem basit hem de zevkli bir iştir.
Şimdi size bir kaç saatte oldukça basit olarak ve şık bir patiği nasıl yapacağınızı anlatacağım.
Patik Yapımı
patik yapımı Patik Modelleri ve YapılışıYanda gördüğünüz patik için ihtiyacınız olan ilk olarak dilediğiniz renkte bir ip. Dilerseniz boncuklu ipler veya simli ipler de kullanarak bambaşka bir hava da verebilirsiniz. Ya da iki veya üç renk kullanarak da bu patiği oluşturabilirsiniz. Yapmanız gereken öncelikle basit zincirlerle dolgular yaparak kareler oluşturmak. Toplamda on dört adet kare sizin için yeterli olacaktır. Patiğinizin bir teki için yedi adet kare motif kullanacaksınız. Bu kareleri örerken aynı boyutta olmasına dikkat edin. Örgünüze ne sıklıkta başladıysanız o sıklıkta devam edin ve el değişikliği yapmayın ki kareleriniz eşit olsun aksi taktirde patiğiniz eşit olmayıp dengesiz bir biçimde olabilir.
Kareleriniz bittikten sonra fotoğrafta gördüğünüz gibi patiğinizi tığ yardımıyla kareleri birleştirerek oluşturun ve yine resimdeki gibi bir ip geçirin. Bu patiğe istediğiniz gibi kendi hayal gücünüzü katabilir başka motiflerle de yapabilirsiniz.
Şimdi dilerseniz aşağıdaki sizler için seçtiğim ve en çok beğenilen patik örneklerini de değerlendirebilirsiniz.

0 yorum: