Dar Evler İçin Dekorasyon Önerileri

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

Günümüzde eskilere oranla dekorasyon daha da gelişmiştir. Eşyalar daha portatif, kullanışlı hale gelirken her eve göre de boyutları imal edilmiş. Küçük evlerde hem kullanışlı hem de geniş alan oluşturmak daha kolay hale gelmiştir.
ev dekorasyon
Küçük bir salonu düşünelim. Kullanabileceğimiz alanı maksimuma çıkarabilmek için televizyon duvara monte edilmeli, bu sayede tv sehpası veya ünite yerinden tasarruf olacaktır. Misafir masası önemli olduğundan açılıp kapanabilen küçük ebatlı masaları tercih etmelisiniz. Masa yanında duracak sandalyelerin yapısının da minyon olmasına özen göstermeli. Salonda sürekli duran masa duvara yaslanabilir ve masanın 2 yanına 4 sandalye masa için yeterli olacaktır.
Misafir sayısı artışı için katlanan sandalyeler ya da tabure şaylindeki içiçe geçebilen tabureler tercih edilmeli. Koltuk tercihi küçük salonlar için çok önemlidir. Misafirleri de göz önünde bulundurursak yataklı koltuk takımları uygun olacaktır. Bunun yanısıra yine kabalık oluşturmaması için koltuk kenarlarının kaba olmaması gerekir. Yine bu tip salonlara tercihen köşe koltuk uyum sağlayacaktır. Köşe koltuk ve tekli berjer salonu tamamlar. Halı seçiminde de yapılacak şey yeri kaplamayacak salonu boğmayacak oturma grubuna uygun ebatta olmasıdır.
yatak odası dekorasyonu
Evin başka bölümü olan yatak odasına göz atalım. Küçük bir yatak odasına sahipseniz öncelikle bazalı yatakları tercih etmelisiniz. Baza ya da sandıklı yataklar eşyaların kullanılmayan büyük bölümünü saklamaya yardımcı olacaktır. Yorgan, yastık, battaniye ve nevresim türü eşyalar baza altında kolaylıkla saklanacaktır. Gardrop seçerken yatakla aynı ende ya da boyda olması yerleşim açısından kolaylık sağlayabilmektedir. Odanın durumuna göre yatak sağa yaslanırsa yatağın solundaki duvara dolap konulur ve koridor elde edilir. Yine odanın durumua göre dolap ayakucuna da yerleştirilebilir. Komidin yerine dolabın büyüklüğü tercih edilmelidir. Komidinler daha çok görsel amaçlı parçalardır. Hem az eşya alır hem de yer kaplar. Öncelik eşya alabilitesi yüksek olan dolaba verilir. Tuvalet aynası alçak ve geniş olmayıp dar ve yüksek yapılabilir. Yine bu sayede çok eşya barındrıması söz konusu olacaktır.
ev dekorasyonu

Çocuk odası veya küçük oda olarak adlandırılan odalara konulacak eşyalar daha da portatif olabilir. Günümüzde saklanabilen yataklar yaygın olarak kullanılıyor. Kapatıldığında dolap görünümünde olan dolaplar yerden epey tasaruf etmemizi sağlar. Açılınca tek kişilik yatak olarak ya da ranza şeklinde olanları kullanılabilir.

0 yorum: