Çocuklarda Geniz Eti Tedavisi

10 Şubat 2013 Pazar apk file 0 yorum

Küçük yaştaki çocuklar da sık görülen geniz eti çok korkulacak bir sorun olmamasının yanı sıra yine de dikkat edilmesi ve muayenesi yaptırılması gereken bir rahatsızlık. Belirtileri ise burun tıkanıklığı, burun ve geniz akıntısı, ağız açık biçimde uyuma, horlama, uykuda nefes almada güçlüğü, nefesin sık sık kesilmesi, konuşma bozuklukları, işitme kaybı, yüz ve çene yapısında bozukluk, gelişme geriliği olarak sıralanabilir.
geniz eti tedavisi Çocuklarda Geniz Eti Tedavisi
Geniz etinin fazla büyümesi kitle etkisi yapıyor ve bu da burun solunumunun engellenmesine ve solunumun ağızdan yapılmasına neden olur. Sürekli ağız açık tutulduğunda ise sık boğaz iltihaplanmaları, ağız ve çene yapısında bozulmalar gibi sorunlarla karşılaşılmaya başlanır. Geniz etine yakın olan östaki borusunun tıkanması ise orta kulak iltihaplanmasına sebep olabilmektedir.
Tedavi aşamasında ise öncelikle ilaç tedavisi uygulanmaktadır fakat kesin tedavi ameliyattır. Dikkat edilmesi gereken nokta ise her geniz eti olan kişinin ameliyat olmasına gerek olmamasıdır. Geni eti olan hasta bir süre takip edilir ve eğer geniz eti ileri derecede büyüme ve diğer yan etkilere sebep oluyorsa ameliyat önerilir. Genellikle ameliyat 3-7 yaş arası çocuklara uygulanmaktadır eğer çok gerekli görülürse 3 yaş altına da yapılabilmektedir.

0 yorum: