İnternetten Online Ders Anlatımı

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum
internetten ders İnternetten Online Ders Anlatımı

12. Eğitim Sempozyumu kapsamında bakanlıkça görüşülen bu karara göre öğrenciler kaçırdıkları, dinleyemedikleri ya da anlayamadıkları dersleri daha sonra internette-ders ve e-müfredat olarak bulabilecekler. Bu sayede dershane sistemine bir darbe vurmayı amaçlayan bakanlık bu uygulamanın devlet okullarında 8, özel okullarda ise 2-3 aya kadar uygulanmaya başlanacağını bildirdi. Artık her türlü ders internet üzerinden izlenebilecek ve öğrenciler ders kaçırma gibi bir durumla karşı karşıya kalmayacaklar, istedikleri dersi internet üzerinden telafi edebilecekler. Okullarda devamsızlık sınırı olması da öğrencilerin dersleri tamamen internet üzerinden takip etmelerinin de önüne geçecek elbette. Ayrıca dersler için videolar, görseller ve çeşitli aktivitelerde bu sitelerde yer alacak.
Talim Terbiye Kurulu Başkanı konuya ilişkin olarak öğrencilerin eğitimlerini çağa uydurmak ve çocukların zaten kullandığı interneti daha doğru amaçlarda kullanmalarını sağlamak amaçlı bu yeniliğin öğrenciler üzerinde olumlu sonuçlar bırakabileceğini belirtti. Ayrıca artık Tübitak’ ın bilim dergisinin öğrencilere ücretsiz olacağı, şu anda bulunan dergi ve e-kitap, e-portal anlaşmalarının daha da genişletileceğini belirtti.
Öğrencilere tabletlerle eğitim verilmesi haberinden henüz bir sonuç çıkmasa da e-dersleri daha çabuk internette görmeyi umut ediyoruz yine de tabii ki.

0 yorum: