Pratik Alman Pastası Yapılışı

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum
Acil bir misafiriniz çıktı ve yapacak hem pratik hem de lezzetli bir tatlı arıyorsanız alman pastası tam size göre. Evde bulunan basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu tarifle misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlayabilirsiniz. Bu basit kekin tarifine geçelim.

Malzemeler:
Keki için;
  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3,5 çay bardağı un
  • 125 gram margarin
  • 1 adet kabartma tozu
Kreması için;
  • Yarım kilo süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet vanilya
Hazırlanışı;
alman pastası yapılışı Pratik Alman Pastası Yapılışıİlk başta keki hazırlamak için yumurta ve şekeri beyazlaşana karıştırıp çırpmaya başlıyoruz. Daha sonra kalan malzemeler olan yoğurt, un, margarin ve kabartma tozunu ekleyerek hamur haline gelene kadar iyice karıştırıyoruz. Hamuru yağlanmış tepsiye alın. Tepsiniz derin olmalı ve çok geniş olmamalı. Hamur geniş eski tip tepsileri doldurabilecek yoğunlukla çıkmayacaktır. Daha sonra keki 160 derecede ısıttığınız fırına atın ve üzerini pembeleşene kadar fırında tutun. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Bu arada da kremayı hazırlayabilirsiniz.
Krema için ise belirtilen malzemeleri yani süt, un, şeker, margarin, vanilya ve yumurtayı bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar pişirin. Krema hazır olduğunda keki yarısından ikiye ayırın ve ortasına da kreme sürün. Kalan krema ile de kekin üstünü tamamen kaplayın. En üste de pudra şekeri serpin. Soğuduktan sonra servis edin. Afiyet olsun.

0 yorum: