Selülit Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

selülit tedavisi Selülit Nedir? Nasıl Tedavi Edilir?Selülit daha çok kadın sorunudur fakat androjen hormonu eksikliği veya yetmezliği olan veya kilo sorunu olan erkeklerde de görülebilir. Selülit sadece şişmanların sorunu değildir, zayıf kişilerde de görülebilir. Oluş nedenleri; cilt alt bağında katmanlı görünmeye sebep olan gevşeklik, su tutumu, genetik yatkınlık, hormonal bozukluk, cilt altı yağ tutulumunun artması sayılabilir. Selülitin çeşitli evreleri vardır. Sadece kaslarınızı kastığınızda ya da iki parmağınızla sıkıştırdığınızda ortaya çıkıyorsa evre 1, normalde görünüyor kaslarınızı kastığınızda çukurlaşıyorsa evre 2, hem çukur hem de sertlikler varsa ve ağrı da hissediyorsanız evre 3 tesiniz.
Tedavi içinse öncelikle sizde selülite sebep olan etken bulunmalı ve ona göre bir tedavi izlenmelidir. Bu nedenle selülit için tek bir çözüm bulunmamaktadır. Doktorunuza danışarak başladığınız çeşitli masaj ya da ışın tedavilerine ek olarak bir beslenme programına uymakta selülitlerinizden kurtulmanızda size faydalı olacaktır. Bölgesel işlemlerde bir diyet programı uygulanmadığı taktirde vücudumuzun başka yerleri bozulma yaşayabilir. Bu nedenle bir beslenme programına uymak sağlığınız açısından da önemlidir.
Selülitin başlıca sebebi olan dolaşım bozukluğu için lenf drenaj masajı ise şarttır. Bu masajın uzmanlarca yapılması ise şarttır. Yanlış uygulamalar sarkmalara, kalçada düşüklüğe, selülitlerde artmaya sebep olabilir. Bilinçsiz uygulamanın uzun sürede etkisi ne yazık ki olduğunuz durumdan da kötü hale gelmenize sebep olacaktır. Masaj sonrasında uygulanan mezoterapi ve karboksiterapi ile toksinlerden de kurtularak daha etkili bir tedavi sağlayabilirsiniz.

0 yorum: