Migren Çaresi Botoks mu?

5 Mart 2013 Salı apk file 0 yorum

Baş ağrılarının büyük bir çoğunluğunu migren tipi ağrıların oluşturduğunu açıklayan Viva Kalp ve Beyin Sağlığı’ndan Nörolog Prof. Dr. Dilek İnce Günal, “Migren, daha çok eğitimli, yüksek düzey çalışan, stresle iç içe olan kişilerde daha fazla görülüyor.
bas-agrisi
Kadınlarda erkeklere oranla daha fazla görülen migren, hormonların etkisiyle gençlerde daha zorlayıcı. Menopozdan sonra kadınlarda migren ataklarının azaldığı biliniyor. Migrende genetik yatkınlık büyük bir risk ama stresle birlikte görülme olasılığı daha da artıyor. Ayrıca migren bazı hastalıklarla beraber görünmeyi de çok seviyor. Titiz, düzenli, kural sever, stresli kişiler bir bakıma daha takıntılı kişilerde daha fazla ağrı görülür” diye konuştu.
Migren ağrısının zonklayıcı karakterde, genellikle şiddetli ve tek taraflı olarak görüldüğünü belirten Prof. Dr. Günal, “Ağrının şiddeti nedeniyle yapılan işinizi bırakır, randevunuz varsa iptal etmek zorunda kalırsınız. Fiziksel aktivite, yürüyüş yapmak ağrıyı daha da artırır. Ağrının hafiflemesi için mümkünse karanlık, sessiz bir ortamda uyuyarak dinlenmek gerekir. Migren ataklarını üst üste günlerce yaşayan hastalar da var. Bu atakların görülme sıklığını azaltmak için koruyucu tedavi uyguluyoruz. Ağrı derecesine göre özel migren atak tedavi ilaçları ve iğneleri kullanıyoruz. Koruyucu tedavi ilaçlarında hasta her gün düzenli ilaç kullanır ve ağrının sıklığı azaltılmaya çalışılır” dedi.

0 yorum: