Söz, Nişan Bohçası Örnekleri ve Yapılışı

30 Ocak 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

Evliliğe adım atarken örf ve adetlere uygun olarak hazırlanan söz ve nişan bohçaları ülkemizin birçok yöresinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu söz ve nişan bohçaları bir nevi evliliğin nişanesi olarak iki tarafın birbirlerine verdikleri hediyelerdir. Bu hediyelerin içerisine koyulduğu süslü ve şık kare şeklindeki kumaş katlanarak bohça haline getirilir. Genellikle bohçanın bir ucunda el işi dantel olur. Bu dantel bir üçgen biçiminde saten veya başka bir şık kumaşın bir ucu kesilerek dikilir.
Bir ucunu dantelden yapabileceğiniz gibi kumaşın tamamen dış yüzeyini de dantelle kaplayabilirsiniz. Ancak tamamen kumaşsız olarak dantelden bir bohça hazırlamak pek uygun düşmez zira bohçanın içerisini göstereceği için en uygunu kumaş kullanarak oluşturmaktır.
Söz ve nişan bohçaları damat ve gelin bohçası olarak hazırlanır. Damat bohçasını kız tarafı gelin bohçasını da erkek tarafı hazırlar. Damat ve gelin bohçaları oldukça özenli hazırlanmalıdır ve dışı da gelin ve damat bohçası olduğu belli olacak ve diğer bohçalardan ayrılacak şekilde şık olmadı süslenmelidir.
Bu tip bohçaları dışarıda hazır olarak da bulabileceğiniz gibi kendiniz de yapabilirsiniz ki makbulü de kendinizin yapmasıdır. Daha sonra bu bohçaları evinizin bir yerinde de kullanabilirsiniz. Örneğin bir sehpa veya masa örtüsü olarak kullanabilirsiniz.

0 yorum: