Yasaklı Sitelere Giriş

31 Ocak 2013 Perşembe apk file 0 yorum

Merhaba Etki Tepkigüncel blogokuyucuları,
İnternet özgürlüğünün kısıtlanmasına yönelik yasaklanan sitelere artık girebileceksiniz. Bu yazımızda yasaklı sitelere girebilmenin yöntemlerini anlatacağız. Bu yöntemlerden birini kullanarak yasaklı sitelere giriş yapabileceksiniz.
İnternet kullanımının artmasıyla birlikte çoğu kullandığımız vazgeçmek istemediğimiz siteler teker teker yasaklanmaya başlandı. İnternet özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı olduğumuz için kullanıcılarımıza yasaklı sitelere giriş yapmanın yöntemlerini anlatmayı uygun gördük. Anlatacağımız yöntemlerle daha önceden kullandığınız yasaklı sitelere giriş yapabileceksiniz.

Yasaklı Sitelere Giriş Dns Yöntemi

Yasaklı sitelere dns adresinizi değiştirerek giriş yapabilirsiniz. Bazı yasaklanan sitelere dns adresinizi değiştirerek giriş yapmanız mümkündür. Yazımızda paylaşayacağımız güncel dns adreslerini kullanarak yasaklı sitelere giriş yapabileceksiniz.
Dns adresinizi değiştirmek için Başlat > Denetim Masası > Ağ ve İnternet > Ağ ve Paylaşım Merkezi ‘ne giriş yaptıktan sonra sol sekmede bulunan Bağdaştırıcı Ayarlarını Değiştirin bağlantısına tıklayınız. İnternete bağlandığınız ağa sağ tuşa basıp özelliklere tıklayınız. Açılan ayar penceresinde İnternet Protokol Sürümü 4 (TCP / IPv4) e tıklayınız. Alt bölümde bulunan Aşağıdaki DNS Sunucu adreslerini kullan seçtikten sonra aşağıdaki dns adreslerinden herhangi birini yazıp tamam diyerek dns adresinizi değiştirebilirsiniz. İnternet üzerinde bir çok dns adresleriyle karşılaşabilirsiniz fakat en güvenilir ve en hızlı dns adresleri Google Dns ve Open Dns adresleridir.
Google DNS adresleri
8.8.8.8
8.8.4.4
Open DNS adresleri
208.67.222.222
208.67.220.220

Proxy Siteleriyle Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemi

Proxy sitelerini kullanarak yasaklanan her siteye kolaylıkla giriş yapabilirsiniz. Proxy siteleri aslında yurtdışında bulunan bir sunucu üzerinden web siteye giriş sağladığı için herhangi bir yasaklamayla karşılaşmazsınız. İnternet hızınız bir miktar yavaşlayacaktır fakat internetözgürlüğünüzü bu kolay yöntemle kolayca elde edebileceksiniz.
Güvenilir bir kaç proxy sitesi ile kolaylıkla yasaklanan sitelere erişebilirsiniz. Proxy sitelerinden bir kaçı;
ktunnel.com, vtunnel.com, iwebproxy.com
Bu proxy siteleri sizin bilgisayarınızla girmek istediğiniz internet sunucusu arasında tünel görevi görmektedir. Bu yüzden proxy sitelerinin diğer adıda tunnel siteleridir.

Host Dosyasıyla Yasaklı Sitelere Giriş Yöntemi

Wİndows işletim sistemlerinde bulunan host dosyasını düzenleyerek yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz. Yasaklı sitelere giriş yapabilmek için en sağlıklı yöntem host dosyasını düzenlemektir.
Bilgisayarınızdan C: Windows System32 drivers etc klasörünün içindeki “hosts” dosyasını Metin düzenleyici de açıp editörün en altına bağlanmak istediğiniz sitenin ip adresini yazıp boşluk bırakıp site ismini yazıp dosyayı kaydederseniz o siteye yasak olmadan sorunsuzca giriş yapabilirsiniz.
Sitelerin ip adresini öğrenmek için buraya tıklayınız.
İnternet özgürlüğünüzün kısıtlanmaması için yukarıdaki 3 yöntemden birini kullanarak tüm sitelere erişim sağlayabilirsiniz. Programsız kolay bir şekilde özgürce internete girebilirsiniz.
Yasaklı sitelere giriş konumuzda yasaklanan sitelere nasıl girebileceğini öğrenerek internet özgürlüğünüzün kısıtlanmamasına neden olabilirsiniz. Yasaklı sitelere giriş konusunda tüm yöntemler bu makalemizde yer almaktadır. Size göstermiş olduğumuz yöntemleri doğru bir şekilde uygulayarak yasaklı sitelere giriş yapabilirsiniz.
Host dosyasıyla yasaklanan sitelere girmek için diğer makalemize bu bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Yasaklı sitelere giriş konusunda bir problem yaşarsanız konu altına yorum yazarak yanıt alabilirsiniz.

0 yorum: