Baş Ağrısından Kurtulamıyorsanız Okuyun!

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

Bir insan günlük aktivitelerini gerçekleştirebilmesi için sağlıklı bir bedene sahip olması gerekir. Bunun yanısıra uykunun gün içindeki payı çok büyüktür. Uyku sağlıklı gerçekleşmezse baş ağrısına neden olabilir. Günlük aktivitelerin yapmasını engelleyen sorunlar her ne olursa olsun çözümlenmiştir ve çözümlenebilir.
bas-agrisi
Dünya Sağlık Örgütü’nün 2011 raporuna göre baş ağrısı nedeniyle doktora başvuran hastaların %30’u migren, %35’i gerilim tipi baş ağrısı, %12’si ise migren ve gerilim tipi baş ağrısından yakınmaktadırlar. Geri kalan %6′lık kısım aşırı ilaç kullanımı nedeni ile baş ağrısına sebep olmaktadır.
Migren yaygın olarak bilinen, gerilim tipi baş ağrısından daha şiddetli ağrıdır. Bu tür baş ağrıları kişinin günlük işlerini yapmasını ve sosyal hayatını olumsuz etkiler. Ayrıca migrene ışık yoğunluğu, hafif ya da yoğun kokulardan kaynaklanan kusma eşlik edebilmektedir. Gerilim tipi baş ağrısı basit ağrı kesicilerle tedavi edilebilir. Düşük dozdaki bir ilaç gerilim tipini durdurabilir.
Düzenli uyku: Her gün belirli zamanlarda uyuyup uyanmalısınız. Hafta sonları çok fazla, hafta içi ise çok az uyumak sakıncalıdır. Çoğu erişkin için gece ihtiyaç duyduğu uyku süresi yaklaşık 6-8 saattir. Uykudan baş ağrısı ile uyanmak olası bir uyku bozukluğunun göstergesidir.

Baş ağrılarından kurtulmak için günlük hayatımız nasıl olmalı?

• Düzenli egzersiz
• Bol miktarda sıvı tüketmek
• Kafein, alkol ve ilaç alımını sınırlandırmak
• Stresi azaltmak
• Depresyon tedavisi

0 yorum: