Uyku Sorunlarınıza Çare Bulun

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

Uykusuzluk ve diğer uyku problemlerinin genel sebebi yaşam bozukluğudur. Hayatın düzensizliği, dengesiz beslenme ve bilinçsiz ilaç kullanımı uyku sorunlarına yol açabilmektedir. Bunun yanısıra gerek iş, gerekse sosyal amaçlı kullanılan bilgisayar göz yorgunluğu sebebiyle uyku güçlü oluşturabilmekte. Özellikle karanlıkta televizyon izleme, bilgisayar kullanma gözü fazlaca yormaktadır. Göz doğrudan beyinle bağlantılır. Dolayısıyla göze etki eden birçok unsur beyini yakından ilgilendirmektedir.
uykusuzluk
Uyku sorunlarından kurtulmak için birbirinden farklı birçok yol bulunabilir. Uyku durumu kişiden kişiye farklılık gösterir. Dolayısıyla uykusuzluk tedavisine herkesin vereceği yanıt farklı olacaktır. Uykusuz geçen geceler kişiyi olumsuz bir hayata sürükler. Uykusuz bir insan güne yorgun uyanır. Konsantre güçlüğü çeker ve zaman zaman başağrısı görülür. İnsanlar bu durumda kurtulmak için çeşitli yollara başvurur. Kimisi hekim kontrolünde ilaç kullanırken, kimisi sadece tavsiyeleri uygular.
Her insanın kendine ait uyku döngüsü vardır. Kişi uykudayken beyin uyku döngüsünün tam katları şeklinde uykuyu tamamlarsa sağlıklı uyku gerçekleşmiş olacaktır. Bu sayede uyku sorunu yok olacaktır. Uykusuzluktan kurtulmak için çok uyumak bir çare değildir. Uyku döngüsü tamamlandığında miktar az da olsa kişi uykusunu almış gibi uyanabilmektedir.
Uyku döngüsü hekimlerce tespit edilebilir. Tedavi bu yönde gerçekleştirilebilir. İnsanlar son zamanalarda uyku sorununa yönelik uyku hapı alarak bu sorundan kurtulmaya çalışırlar. Uyku sorunu için kullanılan hapların dozları zaman geçtikçe etkisizleşmeye başlayacak ve doz artırımı gerekecektir. Bu da vücut için iyi bir sonuç değildir.

0 yorum: