Cilt Lekelerinden Kurtulma Yolları

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

Ciltteki renklenmeler, leke benzeri değişiklikler yaşlanma sürecinin bir parçasıdır. Pek çok insan “karaciğer lekeleri” veya “yaşlılık lekeleri” olarak bilinen bu kahverengi lekeleri, çirkin bulur. Bu lekeler sarışın diyebileceğimiz açık tenli insanlarda daha belirgin olurken, koyu tenli insanlarda daha az belirgindir.
cilt
Bu lekelerin çokluğu ve büyüklüğü sağlık açısından önemlidir. Çünkü bu lekeler biyolojik olarak hücre yaşlanmasından ötürü oluşmaktadır. Vücudunuzdaki kahverengi noktalar ve lekeleri takip etmelisiniz. Bu lekelerin bir çil mi yoksa daha ileri bir seviye mi olduğu tıbbi açıdan önemlidir. Eğer bu lekeler çok büyük ise, bir dermatoloji uzmanını ziyaret etmelisiniz.
Vücudun değişik yerlerinde oluşan lekeler için çeşitli önlemler alınabilir. El, kol, yüz ve güneşle temas halinde olabilecek her bölgeye güneş koruyucusu sürülmelidir. UVA ve UVB güneş hasarı iki şekilde oluşur. Ultraviyole A ışınları “yaşlanma ışınları” olarak bilinir. UVA ışığı yeryüzüne ulaşır, evlerin ve arabaların pencereleri nüfuz eder. UVB ışınları, “yanma ışınları” olarak adlandırılır. Yakıcı ışınlardan korunmak için en az 30 SPF güneş koruyucu losyon veya krem uygulamak gerekir.
Lazer ışığı günümüzde yaygın olarak kullanılan ve birçok alanda başarı sağlamış bir yöntemdir. Lazer tedavisiyle cilt yenilenme işlemleri gerçekleştirilebilektedir. Bu tür lekelerin ortadan kaldırılmasında da etkili olduğu söylenmektedir. Lazer özellikle benleri kaldırmak için en iyi yoldur. Bu benler güneş ile temas halinde olduklarında zararlı bileşenlere dönüşebilmektedir. Bu tür zararlı durumları önlemek için benleri lazer ile aldırmak faydalı olacaktır.
Peeling tarzı bir işlem olan mikrodermabrazyon kahverengi lekeleri kaldırmak için farklı bir alternatiftir. Hafifçe uygulanarak ultra ince kristal partiküller cildin aşındırır ve cilt ölü tabakansından sıyrılmış olur. Mikrodermabrazyon istenmeyen pigmentasyon değişiklikleri ve yaşlılık lekelerini azaltır. Ayrıca akne lekelerine sahip hastalara da uygulanabilmektedir. Yüz, boyun, göğüs ve eller leke tedavisinde en popüler alanlardır. 5-8 seans arası uygulanan tedaviler 2-4 hafta arayla yapılır.

0 yorum: