Kısıtlı Bir Bütçeyle Nasıl Düğün Yapılır?

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

Düğün ve evlilik hayatta yaşanacak önemli durumlardan biridir. Bu nedenle, düğün söz konusu olduğunda, insanlar genellikle hiçbirşeyi kısıtlamaz ve oldukça cömert davranır. Evlilik planınız varsa bütçenizi planlamanız gerekecektir. Özellikle sınırlı bir bütçeyle yola çıkmışsanız daha planlı davranmalı, lüzumsuz harcamalardan kaçınmalısınız. Sınırlı bir bütçeyle nasıl düğün yapılır göreceğiz.
düğün
1. Yapmanız gereken ilk şey bütçeyi ayarlamaktır. Bu sizin daha tasarruflu harcama yapmanızı ve borca girmemenizi sağlayacaktır. Kim borç ile yeni bir hayata başlamak ister ki. Eş olacak kişiler biraraya gelerek harcamalarını liste halinde düzenlemelidir. Davet verilecekse mekan dikkatli seçilmeli, takım elbisesi, gelinlik, abiyeler uygun tedarik edilebilir. Bu sayede sık kullanılmayacak olan bir elbiseye fazlaca para harcanmamış olur.
2. Gelinler her zaman düğünün mükemmel olmasını ister. Davet planı yapan organizasyon kurumları yerine bu olayları yaşamış insanlar size en faydalı olacak insanlardır. Yapılan harcamaları en uygun alışveriş yerlerini yakınlarınıza danışarak öğrenebilirsiniz.
3. Balayı mekanı için önceden rezervasyon yaptırmak size katkı sağlayacaktır. Balayı seçimi iyi yapılmalıdır. Çünkü ilk defa yaşanacak ve unutulmayacak olan balayı günleri her zaman en güzel anı olacaktır. Düğünde gereksiz harcamalar yapmak yerine balayına yatırım yapmak daha mantıklı olacaktır.
4. Düğün heyecanını ve stresini azaltmak için planlamalara 1 yıl önceden başlanılmalıdır. Planda yaşanacak herhangi olumsuz durum byük krize neden olmaz.
5. Davetiye seçiminde bütçe göz önünde bulundurulursa bilgileri içeren küçük bir davetiye uygun olacaktır. Şimdilerde cam, porselen, çeşitli pahalı süsler kullanılarak yapılmış davetiyeler mevcut. Kişinin her ne kadar zevki ön planda olsa da bütçenizi düşünüyorsanız davetiye gibi atılacak bir harcamadan kaçınmak gerekir.
Unutmayın bütçenizi ne kadar dikkatli kullanırsanız karlı yine siz çıkacaksınız.

0 yorum: