Nasıl Evcil Hayvan Edinilmeli?

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

Modern çağda evcil hayvan besleyen sayısı artmıştır. Hayvan beslemek kişi için zevkin yanı sıra terapi etkisi yapıyor. Öncelerde genellikle yalnız insanlar evcil hayvan beslemeyi tercih ederlerdi. Evcil hayvanlar denilince genellikle kedi veyahut köpek akıla gelmekte. Kedi ve köpek insana yakın iletişim kurabilen sosyal hayvanlardır. Köpekler kedilere oranla daha cana yakındır. Birçok kişi evinde farklı cinslerde köpekler beslemektedir. Kedi ve köpek gibi insana yakın hayvanlar karşılıksız sevgiyle sahibine bağlıdır. Sahibinden beklediği şey yemek ve sevgidir. Gösterdiğiniz sevgi size katlanarak geri döner.
hayvan sahiplenme
Özellikle insanlardan zarar görmüş kişiler hayvanlara daha çok değer verirler. Hayvanlarda kötü düşünce, art niyet yoktur. Dolayısıyla çokça tercih edilmektedir.
Birkaç yıl önce bir kedi, köpek belki ara sıra kafes kuşları beslenirken, günümüzde horoz, bukalemun, çeşitli böcekler, karıncalar ve birçok hayvan beslenebiliyor. Farklı hayvanları beslemek ve onların bakımını üstlenmek daha zordur. Ama kişi zevki için sevdiği hayvanı tercih etmekte. Bir akvaryum sahibi olmak görselliği dolayısıyla kişiyi mutlu eder. Balıkları izlemek bedeni sakinleştirir. Yine kafeste beslenen güzel sesli herhangi bir kuş sesiyle hoş bir atmosfer oluşturacaktır.
Alınacak hayvanın özelliğini bilmek hem sizin için hem de onun için faydalı olacaktır. Sizin evinizin onun için uygun olup olmaması hayvanın sağlığı açısından önemlidir. Her hayvan her yerde yaşayamaz. Gerekli sıcaklık, nem, sahip olacakları bir bahçe hayvanınız açısından önemlidir. Bu sebeple hayvan sahiplenmeden önce kişi çok iyi düşünüp karar vermelidir. İleride çıkabilecek herhangi bir sorunda evcil hayvanından vazgeçme durumu söz konusuysa eğer baştan sahiplenmemek gerekir. Çünkü bu durum hayvan için travma oluşturacaktır.
Kendiniz için bir köpek alacaksanız size önceden onun mizacı hakkında bilgi verilmeli. Eğitimini göz önünde bulundurursak yavru hayvanlar tercih sebebi olabilir. Ancak bu daha güç bir durumdur. Genç bir köpeğin tuvalet, çiğneme, kemirme konusunda eğitilmesi gerekecektir. Yavru sahiplenmek isteyenleri zor bir süreç beklemektedir. İyice düşünüp sağlıklı tercihler yapılmalıdır.

0 yorum: