Sarımsağın Faydaları,Kansere Karşı Sarımsak

1 Mart 2013 Cuma apk file 0 yorum

Yemeklerin vazgeçilmezi sarımsak, her ne kadar kötü kokusuyla ün salmış da olsa kansere karşı birebir olduğu herkesçe biliniyor. Sarımsağın tek yararı ise kansere karşı değil. Başta grip olmak üzere birçok hastalığa mucize çözüm olarak görülensarımsak, günde 2, 3 diş yenilirse sizi birçok hastalığa karşı bağışıklı hale getiriyor.

Sarımsağın yararları arasında bakterileri, virüsleri hastalık yapan mantarları ve parazitleri öldürücü etkileri sayılabilir. Ayrıca bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi de olası hastalıklara karşı direnci oldukça arttırıyor. Antibiyotiklere nazaran doğal bir çözüm olduğu için de aç karnına ve fazla miktarda alınmadığı sürece herhangi bir yan etkiye sahip değil. Mide rahatsızlıkları ve ülseri olanların ise sarımsağı tüketirken daha dikkatli olmaları gerekiyor.

Taşköprü sarımsağı ise son zamanlarda adını duyduğumuz fakat çoktandır hayatımızda olan bir sarımsak türü. Sarımsak türleri arasında en etkilisi olarak görülen, ihracatta en çok kullanılan ve turşu, konserve ve sucuk yapımlarında daha keskin aroma ve kokuya sahip olduğu için en çok tercih edilen sarımsak türü aynı zamanda. Antikansorejen etkisi en çok olan, kanserli hücrelerin yayılmasını durduran bir tür olması da günlük tüketimde tercih edilmesi gereken başlıca tür yapıyor taş köprü sarımsağını.

0 yorum: