Burun Tıkanıklığı Nasıl Açılır

1 Mart 2013 Cuma apk file 0 yorum
burun tıkanıklığıBurun tıkanıklığı her yaş grubunda insanın sıkça karşılaştığı ve hayatını zorlaştıran bir durumdur. Özellikle geceleri evdeki nem ve rutubetin etkisiyle bu durum daha da etkisini arttırmaktadır ve kişilerin uykularını olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Uykudan verim alınamamaktadır. Bu da bizim tamamen günlük yaşantımızı olumsuz bir şekilde etkilemektedir.
Bulunduğumuz ortamın ne çok sıcak ne de çok soğuk olmaması gerekmektedir. Böyle tıkanıklıklar nedeniyle kişiler ağızdan nefes alma gereği duyacaktır ve aslında bu da farklı olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Özellikle gün içinde yeterli miktarda su alımı tıkanıklığın yumuşamasına akışkan bir hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Böylece burun içinde meydana gelen bu rahatsız edici tıkanıklığın oluşmasına engel olmaktadır. Daha akışkan hale geldiği için söz konusu olan bu tıkanıklıktan daha çabuk geçmesine yardımcı olmaktadır.
Böyle tıkanıklıklara evde kendi koşullarımız ile imkanlarımızla kolayca bu tıkanıklığa çözüm bulunmaktadır. Örneğin; bir su bardağına bir çay kaşığı tuz ve karbonat atılarak hazırlanan karışım bu tıkanıklığın engellenmesine yardımcı olmaktadır. Bu uygulama kaynatılmış içme suyu soğuyup içilecek kıvama gelince ve ılık su ile uygulandığı takdirde daha da etkili hale gelmesine yardımcı olmaktadır. Bu durumda dikkat etmemiz gereken bir husus vücudumuzun sahip olduğu PH seviyesinin kaybedilmemesi açısından bir çay kaşığı karbonat eklendiği taktirde PH ve asitiği açısından daha az bir sıvı ve ilaç kıvamına gelmektedir.
Bu bizim sağlığımız açısından daha yararlı bir durumdur. Karbonat kullanımı kıvamı daha yumuşatmaya yardımcı olur ve daha sağlıklı bir hal alır.

kaynak : http://www.kalemintersi.com/

0 yorum: