Facebook İş Başvurunuzu Etkileyebilir

1 Mart 2013 Cuma apk file 0 yorum
facebook-sorunlari-kullanicilari-cildirtiyor-Sosyal medyanın yoğun olarak kullanıldığı ülkemizde, özellikle Facebook ve Twitter öne çıkan sosyal paylaşım siteleri haline geldiler. Kişilerin anlık durumlarını, zevklerini, gittikleri yerleri, hayatlarına ait detayları paylaştıkları sosyal ağlar, bu özellikleri ile işverenlerin de takip ettikleri siteler arasında yer alıyor.
Türkiye, sosyal medya kullanımı açısından, dünyanın üçüncü ülkesinde durumunda ve bu durumdan yola çıkan uzmanlar, günümüzde istihbaratın artık elektronik ortamda yapıldığını, bu nedenle sosyal ağ paylaşımları konusunda dikkatli olunması gerektiğini söylüyorlar.
İşverenlerin, iş başvurusu yapanlar hakkında bilgi edinmek için sosyal medyadan yararlandığını belirten, İnternet Medya ve Bilişim Federasyonu Genel Başkanı Nizamettin Bilici, özellikle Facebook üzerinden üye olunan grupların, zaman içinde değişerek, farklı bir görüşe ya da fikre bürünebileceğini ve farkında olmadan dâhil olacağınız bir grubun, işverenlerin sizi araştırırken hakkınızda farklı düşünceler edinmesine neden olabileceği söylüyor. Bu da iş görüşmenizin olumsuz etkilenebileceği konusunda uyarıda bulunuyor. Ve hesaplarınızda uygun olmayan bilgi, içerik ya da gruplar olduğuna dair şüpheniz varsa, hesabınızı geçici olarak dondurmanızı tavsiye ediyor.

kaynak : http://www.kalemintersi.com/

0 yorum: