Midyenin Faydaları Nelerdir?

1 Mart 2013 Cuma apk file 0 yorum

Omega 3 bakımından oldukça zengin ve çok az kaloriye sahip olanmidye şimdi sağlık sektöründe de kullanılmaya başlanacak. Bilim adamları midyenin kayalara tutunmasını sağlayan maddenin yaraların iyileştirilmesinde ve çocuk düşüklerine karşı etkili olacağı görüşünde. Bu düşünce ışığında çalışmalara ise çoktan başlandı.

Bilim adamlarının keşfettiği midyenin bu sırrı diyabet hastalarının iç organlarına eklenen insülinin yapışmasın da da görev alacak. Bu yapışkanlar bir yetişkini rahatlıkla taşıyabilecek güçteler ve su içinde bu yapışkanlıklarını korumaları bu sırrın birçok alanda kullanılabileceğini bize açıkça gösteriyor.

Parkinson hastalığında çoktandır kullanılan bu yapışkanın adının dopa olduğu ve birçok hastalıkta da etkili ve güvenle kullanılabileceği Boston’ da yapılan bir konferansta da anlatıldı. İnsan vücudu tarafında tolere edilebilen ve herhangi bir yan etkiye mahal vermeyen bu yapışkan birkaç maddenin eklenmesiyle de çok daha güçlü hale getirilebilecek durumda. İlerde birçok yerde görebileceğimiz dopa gün geçtikçe önemini ve kullanım alanını genişletmeye devam ediyor.

0 yorum: