Şifalı Bitkileri ne Kadar Tanıyorsunuz

1 Mart 2013 Cuma apk file 0 yorum
sifali_caylar_dHepinizin muhtemelen kulaktan dolma birtakım bilgileriniz vardır; adaçayı, sarımsak veya ananasın sağlığımıza olan faydaları hakkında herhalde bir şeyler okudunuz veya duydunuz. Evinize gelen misafir size hiç duymadığınız bir bitki adı söyledi “A, bu da bel ağrısına mı iyi geliyormuş?” diye şaşırdınız. Evet, bugün bu bitkilerin hayatımıza nerden girdiği hakkında fikirlerimi belirtmek isterim.
Sağlık konusunda çok hassas bir aileden geldiğim için, yararlı olabilecek her şeyi denedim diyebilirim. Bitkisel çaylar, nane, tarçın gibi baharatlar çocukluğumun vazgeçilmezi oldular. Tabi gün geçtikçe, iş-okul baskısını bünyemize bindirdikçe, kendi sıhhatimizi düşünecek enerjimiz kalmadı hiçbirimizin, ama bitkisel besinler hem içerdikleri vitaminler hem de vücudu dinlendirici, kolay sindirilebilir olmasından ötürü sofralarımızın vazgeçilmezi olmaya devam ediyorlar.
Mesela ben yemek yapmayı sevmem; ama ola ki bir kez kalkışayım, içine mutlaka biraz nane veya kekik ekerim. Hem yediğimi tatlandırır hem de gün boyu huzurlu kalmamı sağlar. Sıcak yemeklerinize mutlaka koymanız gereken, nane, kekik veya sarımsak gibi bitkiler aklınızda bulunsunlar.
Diyelim ki, yemeği bitirdiniz, sindirimi kolay olsun maksadıyla bir yürüyüşe çıktınız – ama o da ne? Kan şekeriniz bir bakmışsınız yerlerde sürünüyor. E halbuki, henüz yemek yemediniz mi? Durun telaş yapmayın canım. İmdadınıza bir bardak nar suyu yetişecek. Hem de serinlemiş olursunuz. Özellikle yaz aylarının favori meyvesi olan nar, kurtarıcınız olmaya devam ediyor.

kaynak : http://www.kalemintersi.com/

0 yorum: