Sinema filmlerinin sağladığı avantajlar

30 Ocak 2013 Çarşamba apk file 0 yorum
Sinema insanın sosyalleşmesini sağlayan, yaşamın stresinden uzaklaşmak ve arkadaş ortamı, aile ortamı haricinde yalnızken bile yapabileceğimiz bir etkinliktir. Kısa bir süreliğine de olsa bizi bambaşka bir dünyaya, bambaşka bir insanmışız gibi götürür. Ve bir film izlerken kendimizi birdenbire olayların içinde buluruz. Bu yüzden sinema sosyalleşmemize ve genel kültürümüzün artmasına yardımcı olur. Aynı zamanda sinema halkın; bilgi, görgü ve davranışlarını etkiler.Sinemaya giden insan topluma karışan insandır. Filmler kolay anlaşılır, okuma- yazması olmayan kişilere bile kolayca hitap edebilir.
Günümüzde birçok film çeşidi vardır. Korku, gerilim, polisiye, romantik komedi, macera gibi türler günümüzde en çok tutulan türler arasında yerini alır. Sinema toplumun özelliklerini yansıtır, toplumsal olayları aksettirir. Örneğin; Amerikan filmleri genellikle yaşanan olaylardan etkilenerek, bu olayları konu alır.
Sinema düşünce yapımızı da etkiler. Sürekli film izleyen bir genç; hayatı ve hayatın zorluklarını bu sayede tanıyabilir. Tabii doğru zamanda doğru filmi izlemek gerekir. Kültürlü bir insan olmanın şartlarından biride budur!

0 yorum: