Kanal Tedavisi Yaptırmak

7 Şubat 2013 Perşembe apk file 0 yorum

kanal tedavisi Kanal Tedavisi YaptırmakDişler, insan sağlığının en önemli parçasıdır. Dişlerin bakımına önem göstermek gerekir. Fakat bazı durumlarda dişlerde tedavi gerektiren durumlar yaşanabilir. Bu tedavi yöntemlerinden birisi de kanal tedavisi yöntemidir.
Dişinizin soğuk ya da sıcak bir şey yediğinizde hassasiyet göstermesi, dişin sebepsiz ağrıması,kanal tedavisi gerektiren durumlardandır.
Kanal tedavisi dediğimiz yöntem, çürük ya da hasarlı dişin onarılması sürecidir. Dişlerdeki pulpa denilen dişteki sinirleri ve lenf damarları içeren yumuşak odacığın, kendi kendisine yetemeyecek duruma gelip, öldüğü durumlarda kanal tedavisine ihtiyaç vardır. Kanal tedavisine genellikle çok derin çürükler, yanlış uygulamalarla yapılan dolgular sebep olur. Bu durumdaki dişlerde, eğer zarar görmüş pulpa tabakası, temizlenmezse çürük dişteki iltihap diğer dokulara bulaşır ve dişin tamamen kaybına neden olur.
Kanal tedavisi, ilk olarak sorunlu olan dişe anestezi yöntemi ile uyuşturularak başlar. Anestezi işleminden sonra, enfeksiyonlu pulpa tabakası temizlenir. Geçici olarak diş dolgu malzemesi ile kaplanır. Ağızda iltihap üretiminin durduğundan emin olunduktan sonra da temizlenen kanal, özel bir dolgu maddesi ile kaplanır. İşlem bittikten sonra, eğer tekrar benzeri bir iltihaplanma durumu meydana gelmez, kişi diş sağlığına önem verirse bu işlem dişin, ömür boyu kullanılmasını sağlayacaktır. Kanal tedavili diş daha hassas olacağından böyle bir tedavi aşamasından geçtikten sonra diş sağlığınıza daha fazla dikkat etmeniz, sağlığınız açısından şüphesiz yararınıza olacaktır.

0 yorum: