Makarna Kilo Aldırır mı?

7 Şubat 2013 Perşembe apk file 0 yorum

makarna kilo aldırır mı Makarna Kilo Aldırır mı?Genellikle yemek yapmaya vakit ayıramadığımız zamanlar için kurtarıcı olarak görülen fakat kilo aldırdığı düşünüldüğü için de uzak durulmaya çalışan başlıca yemeklerdendir makarna. Peki makarna gerçekten kilo aldırır mı? Eğer kilo aldırıyorsa İtalya’da çok fazla tüketilmesine rağmen İtalyan kadınlar nasıl bu kadar formda kalıyorlar?
Birçoğumuzun düşündüğünün aksine makarna aslında kilo aldırmaz. Uzun süre tok tuttuğundan mı yoksa hamur olarak düşünülmesinden mi bu üne kavuşmuştur bilemiyoruz ama uzmanlara göre makarnanın asıl kilo aldırma sebebi makarna ile birlikte tüketilen soslar. Tabi bir öğünde çok fazla tüketilmesi de diğer bir etken olarak gösterilebilir. Öğünlere ve soslara dikkat ettiğimiz de makarna oldukça yararlıdır aslında. İçerisinde kalsiyum, fosfor, protein, demir, potasyum gibi birçok mineral barındırır. Fakat Türkiye’de bulunan yukarıda bahsettiğimiz bu yanlış düşünce makarnanın oldukça az tüketilmesine sebep olmaktadır.
Zaman ve fiyat bakımından ekonomikliği ve yararları düşünüldüğünde makarna belli aralıklarla mutlaka tüketmemiz gereken yemeklerden biri olmalıdır.

0 yorum: