Orta Avrupa’ nın Yeni Gözdesi Prag

6 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum
Son 10 yılda özellikle Türk turistler tarafından oldukça tercih edilen yerlerden biri hiç şüphesiz Prag. El değmemiş ortaçağ mimarisi, insana her an bir masalın içindeymiş hissi veren gotik atmosferi ile Prag günden güne daha fazla dikkat çeker hale geliyor.Peki Prag’ı bu denli eşsiz kılan özellikler nelerdir? Prag’da mutlaka yapılması ve kesinlikle kaçınılması gereken şeylerin başında neler gelir? Prag’da keyifli bir tatil geçirmenin püf noktaları nelerdir? İşte meraklılarına Prag’dan bazı notlar:
prag meydanı Orta Avrupa nın Yeni Gözdesi PragEski şehir meydanında bulunan ve her saat başı açılan penceresinden İsa’nın 12 havarisinin göründüğü meşhur “Astronomik Saat”i mutlaka ziyaret etmelisiniz.
Prag’ın pek çok köprüsü arasında en görkemlisi olan “Charles Bridge” üzerinde yürümeli, ve yol boyunca sokak sanatçılarının eserleri arasında kaybolmalısınız.
Prag’da para birimi olarak Çek Koruna’sı kullanılmaktadır, TL bazında düşünüldüğünde 1TL yaklaşık 10 Çek Kronuna denk gelmektedir. Bu hesap açık ve kolay gibi görünse de, Prag’da yaptığınız harcamalara dikkat etmenizde yarar var, zira farkında olmadan tahmininizden çok daha fazla harcama yapmış olabilirsiniz.
prag resmi Orta Avrupa nın Yeni Gözdesi Prag
Prag’da toplu taşıma sistemi pek çok Avrupa Birliği Ülkesinde olduğu gibi vicdani esaslara dayanır, bileti okutmak keyfi gibi görünse de, hemen her durak çıkışı sıkı kontroller yapılır, ve biletsiz yakalanmanın cezası oldukça yüklü bir para cezasıdır.
prag görüntüleri Orta Avrupa nın Yeni Gözdesi PragPrag’a yapacağınız geziyi Petrin Tepesini ziyaret etmeden sakın sonlandırmayın. Teleferik ile çıkılan Petrin Tepesinde tüm Prag ayaklarınız altında adeta bir minyatür halini alacak ve size eşsiz bir Prag manzarası sunacaktır.
Prag dendiğinde akla gelen en önemli şeylerden biri, hiç şüphesiz el yapımı kuklalardır. Hemen her köşede ufak, tarihi dokulu bir kukla dükkanına rastlamak mümkündür. Fiyatları 35TL ila 150 TL arasında değişen bu sevimli hatıralardan mutlaka bir tane edinmelisiniz.

0 yorum: