Günlük Kalori Alımını Azaltmak İçin Pratik Yöntemler

5 Mart 2013 Salı apk file 0 yorum
kalori azaltma Günlük Kalori Alımını Azaltmak İçin Pratik YöntemlerUzmanlar her ne kadar düzenli bir beslenme planıyla kilo vermemizi önerseler de arada günlük kalorileri hesaplayarak aşırı kalori almamak da etkili bir çözüm olabiliyor. Kalorileri kalem kalem hesaplamak yerine aşağıda sayacağım bir kaç yöntemle günlük kalori alımınızı düşürebilirsiniz.
Pişirme yöntemleri
Pişirme yöntemlerinizi değiştirerek günlük 100 ve 100 den daha fazla kaloriden tasarruf edebilirsiniz. Yemekleri bol yağ ve tereyağı kullanarak pişirmek yerin tavuk suyuyla pişirmek bunlardan biri olarak sayılabilir. Böylece 2 yemek kaşığının vereceği 200 kaloriden tasarruf etmiş olursunuz. Ve ya yemek yaparken tavayı ince bir şekilde kaplayacak kadar yağ ile yağlamak da tasarruf sağlayacaktır.
Kalorisiz içecekler
Şekerli içecekleri her ne kadar keyifle tüketsek de hücrelerimiz için işler biraz daha karmaşık. Şekerli içecekler yiyeceklerden çok daha fazla kalori almamıza neden oluyorlar maalesef. Şekerli içecekleri tüketmek yerine su, kefir, ayran ya da maden suyu tüketmek daha akıllıca olacaktır.
Kahveler
Aramalı, şekerli ve kremalı kahvelere de özellikle dikkat etmek gerekiyor. Keyifle içtiğimiz bu kahvelerde oldukça fazla kalori barındırıyorlar aroma ve kremalarının içerisinde. Sütlü ve kremalı bir kahve yerine az sütlü ya da şekerli kahveler size 100 kalori tasarruf sağlayacaktır.
Porsiyonlar
Yemek çeşitliliğinin artması elbette porsiyonlarımızın büyüklüğünü de etkiliyor. Büyük tabaklardan ve fazla porsiyonlardan kaçınmakta sizi fazla kalorilerden uzak tutacaktır. Porsiyonlarınızı küçültmek ya da arkadaşlarınızla paylaşmak, dışarı çıktığınızda atıştırmalıkları fazla kaçırmamaya çalışmak da aldığınız kalorileri dengelemenizi sağlayacaktır.

0 yorum: