Beyaz Ekmek Zararlı Mı?

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

beyaz ekmek Beyaz Ekmek Zararlı Mı?
Ekmek üzerine yapılan son düzenleme ile ekmek çeşitleri bulunduran işletmelere tam buğday ekmeği, tam buğday unlu ekmek ve kepekli ekmek bulundurma zorunluluğu getirildi. Böylece çeşitlik ekmek tüketimini sağlamak amaçlanmıştır. Bu beyaz ekmeği karalamak amaçlı bir karar değildir. Ürün güvenliği denilince düşünülen kriter ve kurallar açısından tam buğday ekmeği, kepek ekmeği ve beyaz ekmek arasında herhangi bir fark yoktur u nedenle beyaz ekmek zararlı, kepek ekmeğiyararlı gibi bir ifade yanlıştır. Aradaki farksa besleyicilik yönündendir. Normalde un buğdayın içinden elde edilir.Buğdayın dışındaki kabuk kepekte, üremesini sağlayan ruşeymde ayrılan bölümdür. Halbuki iki kısımda oldukça besleyicidir ve lifçe de zengindir. Bu iki kısmı da belli oranda ekmeğe kattığınızda hem daha besleyici bir ekmek elde edilmiş olur hem de bu ekmek sindirim sistemini daha kolaylaştırıcı bir etkiye sahip olur.
Bu ekmeklerin yanı sıra çavdar ekmeği gibi ekmekleri de belli oranda tüketmek çeşitlilik yapmak faydalı olacaktır. Ekmek türünün seçiminden daha önemli bir nokta ise ekmeğin uygun koşullarda üretilip üretilmediği konusu. Üretim koşullarının sağlıklı hale getirilmesi ekmek tipinin belirlenmesinden daha önemli olduğu için öncelikle sağlık koşullarına uygun bir üretim yeri bulup daha sonra ekmek çeşidine karar vermek mantıklı olacaktır. Yetkililerinde ekmek çeşidinden çok ekmeğin üretim şartlarını iyileştirmeleri daha önemli bir konu.

0 yorum: