Hangi Egzersiz Kaç Kalori Yaktırır?

20 Şubat 2013 Çarşamba apk file 0 yorum

Birçok egzersiz deniyor fakat hala kilo veremiyorsanız bunun tek nedeni hangi egzersizi ne kadar süre ile yapmanız gerektiğini bilmiyor oluşunuz. Eğer kendiniz için vücudunuza göre doğru egzersizleri seçer ve doğru sürelerde düzenli olarak uygularsanız kısa sürede farkı hissedeceksiniz. Günlük hayatta nefes alıp vermek bile kalori harcamamızı sağlıyor aslında. Fakat bu kalori yakımını hızlandırmak da yine bizim elimizde.
Kadınların erkeklerden daha az kasa sahip olmaları ve vücutlarının daha küçük yapıda olması erkeklere göre kalori yakımımızı azaltıyor maalesef. Aynı egzersizi aynı süre yapan bir kadın ve bir erkek kesinlikle aynı miktarda kalori yakamazlar. Erkekler daha fazla kas oranına sahip oldukları için kadınlardan daha fazla kalori yakabilirler. Yani kas oranınızı arttırdıkça yakacağınız kalori miktarı da artacaktır. Egzersiz ve yakılan kaloriler ise ortalama olarak şu düzeydedir:
  • Yarım saat koşu 450 kalori
  • 1 saat bisiklet 650 kalori
  • Yarım saat kürek çekmek 300 kalori
  • 1 saat tenis ve ya badminton 550 kalori
  • 1 saat aerobik 450 kalori
egzersiz ve kalori Hangi Egzersiz Kaç Kalori Yaktırır?
Daha önce söylediğimiz gibi bu kaloriler kişiye göre değişmektedir. Kilonuza göre kaç kalori yaktığınızı ise her egzersiz için farklı olan katsayıyı, egzersiz saatiniz ile ve kilonuzla çarparak bulabilirsiniz. Yavaş tempoda bir koşu için katsayı 2.5, dans için 5, koşma için 6, tenis içinse katsayı 4.5 olarak alınabilir. Buna göre 2 saat dans eden 50 kilo biri 50*2*5 hesabından 500 kalori yakabilir.

0 yorum: